AML Business Analist

Job description

Hallo slimme, creatieve AML Business Analist!

Lijkt het je interessant om een belangrijke rol te spelen in het ontwikkelen en verbeteren van Alert review proces van multi-bank alerts gebaseerd op de data van vijf banken in plaats van één? Durf je op een hoger niveau de strijd aan te gaan met financiële criminaliteit?

Welkom bij Transaction Monitoring Nederland (TMNL)! We bouwen aan een top-notch transactie monitoring organisatie en gaan de strijd aan met financiële misdrijven zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. We vormen een energiek en geïnspireerd team, waarin nieuwsgierige, getalenteerde specialisten op het gebied van anti-witwaspraktijken (AML) en financiële misdaaddetectie, data science, data engineering, advanced analytics en kunstmatige intelligentie (AI, ML, DL) hun krachten bundelen om dit mogelijk te maken. Samen ontwerpen en bouwen we hét collectieve monitoringplatform voor geldtransacties van, om te beginnen, de vijf grootste Nederlandse banken. Op deze manier kunnen we signalen en patronen van financiële misdrijven op een ongekend niveau detecteren.

Bij TMNL ervaar je de frisse energie, de vrijheid, het mandaat en het tempo voorwaarts van een start-up. Vanaf de start hebben we de volledige medewerking en steun van de vijf grootste Nederlandse banken en daarmee een zeer gezonde basis om op verder te bouwen.

We bieden je een geweldig speelveld, waar je nauw gaat samenwerken met AML experts en data scientists aan grensverleggende AML-oplossingen, mogelijk gemaakt door ons innovatieve, zeer geavanceerde platform voor transactiemonitoring. Help ons om de meest effectieve en efficiënte detectiemethoden te creëren en unieke inzichten, trends en scenario's te ontdekken, waarmee we banken, de publieke sector en wetshandhavingsinstanties helpen om samen financiële criminaliteit te verslaan.

Een sneak preview op je nieuwe speelveld:

• Nauw samenwerken met AML-experts aan een strategie om alert reviewers zo goed mogelijk voor te bereiden op de beoordeling van AML-modellen.
• Nauw samenwerken met AML-experts en Data Scientists om kennis en diepere inzichten te verwerven in de AML-modellen.
• Organiseren en faciliteren van kennis- en Q&A-sessies met de alert reviewers van banken in nauwe samenwerking met AML-experts.
• Bouw en onderhoud een Alert Review-community waarin wordt communiceerd over relevante onderwerpen en trends op het gebied van financiële misdaadscenario's.
• Opleveren van operationele prestatierapporten: van de effectiviteitsuitkomst en geaggregeerde gerapporteerde verdachte transacties van AML-modellen tot aan de alert review status van geleverde AML-modellen.

Job requirements

Op je entreeticket staat:

  • Aantoonbare praktische resultaten met een duidelijke uitkomst en impact
  • Kennis van en ervaring met AML frameworks, operationele alert review processen en transactiemonitoring bij banken
  • In staat om de verbinding te maken met relevante experts en stakeholders
  • Ervaring met Agile tools (DevOps)
  • Tussen 2-4 jaar ervaring als Business Analist
  • Minimaal Bachelor diploma, certificering in FEC en/of AML expertise gebieden is een pre


Heb jij dit ticket en ben je enthousiast over onze propositie? Heel goed! Dan vertellen we je graag vast wat meer.


Bij TMNL zijn onze vier ‘key values’ erg belangrijk voor ons: we zijn moedig in innovatie, nieuwsgierig in onze samenwerking, volhardend in het nemen van onze verantwoordelijkheid en we zorgen voor elkaar. Samen bouwen we een sterk fundament op basis van ethiek, het verwelkomen van alle achtergronden, persoonlijkheden en meningen, eerlijkheid en kwetsbaarheid in onze interacties en het constant experimenteren. Op deze manier bereiken we niet alleen de voorsprong en kwaliteit in ons werk waar we naar streven, maar ook de langdurige maatschappelijke verandering door de slimste criminelen in de financiële wereld te vinden en te ontmaskeren.


We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je niet alleen enthousiast bent over de missie en het doel van je werk, maar ook over het werk dat je dagelijks doet, met wie je werkt en de cultuur waarin je werkt. Nu lid worden van het TMNL team betekent ook dat we je uitnodigen om bij te dragen aan het co-creëren van het bedrijf waar je altijd al voor wilde werken.


Net zoals we ons werk met passie en toewijding doen, genieten we ook van een gezonde balans tussen werk en privé en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Als team zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je op het werk net zo gelukkig, gezond en energiek bent als in het leven naast je werk, zodat we elkaar kunnen helpen om elke dag weer beter te worden dan de dag ervoor.


Ben je klaar om te ontdekken hoe ver we samen kunnen komen om de wereld mooier en veiliger te maken? Zet de eerste stap en solliciteer via de button of neem contact op met Martin van Hal (Head of Recruitment) via martin.vanhal@tmnl.nl / 06 44 718 734 voor meer informatie.